Välkommen!

Välkommen Till Kursen!

Den här skrivarkursen skiljer sig från en del andra kurser på så sätt att du här kommer få lära dig inte bara hur du skriver en bok utan dessutom hur du skriver för att kunna få den publicerad.

Det skrivs mycket i vårt land, förlagen får tusentals manus från debutanter varje år. Många drömmer om ett liv som författare, men vägen dit är svårare än man tror. Det räcker inte alltid att skriva något bra. Det finns många skickliga skribenter, som åstadkommer fantastiskt bra texter. Tyvärr är detta inte längre tillräckligt för att garantera att få se sitt manus i tryck. I den hårdnande konkurrensen gäller det också, eller kanske ännu mer, att skriva något som säljer. Förlagen arbetar inte ideellt, det vet vi alla, de ger inte ut ett manus bara för att det är udda eller har ett vackert språk. Nej, förlagen letar efter författare som kan skriva sådant som säljer. Sådant som lockar många läsare och som kan översättas till andra språk. Det är ju utanför Sverige som den riktigt stora publiken finns.

Den här kursen kommer lära dig hur man skriver en bok. Men inte vilken bok som helst. Bli Publicerad är just vad den låter – en kurs som lär dig skriva det som förlagen och läsarna vill ha.

För egen del har jag skrivit både sådant som översatts och sålt mycket och sådant som mest stått och dammat på bibliotekshyllorna och sedan fallit i glömska. Min första roman, Grusvägsmilen, fick bra recensioner när den kom ut, men blev inte någon storsäljare. Med mina kriminalromaner nådde jag en betydligt större publik, både här hemma och i Tyskland. Alla mina böcker var roliga att skriva, men givetvis känns det ännu bättre när det är många som vill läsa det man lagt ner så mycket arbete på. 

Den här kursen kommer alltså att ge dig några redskap inte bara för hur du skriver en bok, utan också vad du bör tänka på om du vill få ut den. 

Vi kommer bl a gå igenom följande:

  • Varför det är en bra tidpunkt att börja skriva nu
  • Vad du behöver för att börja skriva
  • Hur du behöver tänka för att bli publicerad
  • Hur du kommer på vad du ska skriva om
  • Hur du kommer igång med ditt skrivande
  • Vilka delar du behöver ha med i din bok
  • Hur du lägger upp din bok så att den inte bara blir bra utan dessutom en bok som blir läst

Kursen vänder sig till alla som tycker om att skriva. Den vänder sig särskilt till den som vill skriva för att nå ut och bli publicerad. Den vänder sig till den som inte nöjer sig med att skriva för byrålådan och den som tröttnat på att få refuseringsbrev från förlagen.

Det krävs inga förkunskaper för att kunna ta till sig kursen. Det enda du behöver är viljan och lusten att skriva något och nyfikenhet på vad du kan göra för att nå ut med det.

Marknaden har som sagt förändrats på senare år, med allt större konkurrens, och med allt fler som vill förverkliga sina drömmar om att bli framgångsrika författare. Att bli författare är svårt. Att bli framgångsrik är ännu svårare. Därför är det viktigare än någonsin att lära sig förstå vad som gör vissa manus säljbara och andra inte. Det gäller att ta vara på de knep som finns för att få ett manus att sticka ut bland tusentals andra.

Själv har jag alltså skrivit romanen Grusvägsmilen och de två kriminalromanerna Den förlista och Repan. Den första skrev jag helt omedveten om allt vad berättarteknik heter. Jag frågar mig fortfarande hur jag faktiskt lyckades få ihop den. De två senare skrev jag mer medvetet utifrån en plan. Jag har redan nämnt vilka som blev mest framgångsrika när det gällde att få läsare!

Alltsedan jag fick min första bok publicerad har människor frågat mig om skrivtips och knep och hur man gör om man vill få ut en bok. Med den här kursen hoppas jag kunna dela med mig av de metoder som hjälpt mig i mitt eget skrivande. Det är inga konstigheter eller några djupt förborgade hemligheter, utan tips som var och en kan lära sig och dra nytta av. När du känner till vilka berättartekniska knep som finns att ta till, är chansen större att ditt manus blir taget på allvar hos förlagen och att du istället för ett förtryckt refuseringsbrev kanske t om får ett personligt meddelande om att ditt manus blivit antaget!