Om Writeify

Writeify hjälper författare att nå nya nivåer genom både skrivarkurser och manusutveckling. Vårt mål är att hjälpa dig att bli publicerad. Därför har vi valt att kalla våra skrivarkurser “Bli Publicerad”. Writeify är till för alla som har ett intresse för skrivande!

Läs mer om

Marianne Berglund

Kommer Snart!

Om Marianne Berglund

Vem är jag? 

Kanske har du hört mitt namn innan eller så har du inte gjort det. Mitt namn är Marianne Berglund och det är jag som startat Writeify. Jag har gett ut tre böcker via större förlag och har till och med kunnat leva på mitt skrivande. Jag är född och uppvuxen i Varberg.

När jag var 24 försökte jag få ut min första bok. Milt sagt gick det inte så bra. Manuset var en katastrof, trots att jag själv då tyckte att det var det bästa jag skrivit. Jag började på nytt.

Efter många misslyckade försök fick jag mitt första manus antaget av Bonniers. Boken mottogs bra, men gav inte direkt någon större inkomst.

Det var först med mina kriminalromaner, Den förlista och Repan, utgivna på Wahlström & Widstrand, som jag kunde leva på det jag skrivit. När jag skrev dem arbetade jag på ett helt annat sätt. Jag var fokuserad på mitt mål, visste hur jag skulle bygga upp storyn, hade en underliggande struktur som jag följde. Det fungerade betydligt bättre och båda böckerna översattes och såldes i Tyskland.

Marianne Berglund

Varför har jag då valt att starta en skrivkurs?

Jag får hela tiden frågor från folk jag känner och träffar om hur man skriver. Vad är ett bra manus? Hur når man ut? Och viktigast av allt, hur blir man publicerad?

Jag har aldrig egentligen haft något bra svar på den frågan. Och det finns tyvärr inget enkelt svar på hur man blir publicerad. Men det finns vissa saker man kan ändra i sitt skrivande och tankesätt för att göra öka chansen, även om det fortfarande är väldigt svårt.

Om Bli Publicerad

Introduktion

Standard

Fortsättning

Plus

Vad är…

Bli Publicerad – Introduktion?

Bli Publicerad – Introduktion är vår baskurs. Kursen täcker det mest viktiga och grundläggande du behöver veta för att bli publicerad . Vi rekommenderar att du börjar med den här kursen innan du sätter igång med någon av de andra.

Bli Publicerad – Standard?

Bli Publicerad – Standard är mer avancerad än vår introduktionskurs och går mer in på djupet inom de olika områdena. Kursen har fokus på romaner och noveller.

Kursen vägleder dig genom de olika momenten från din första idé till ett färdigt manus. Du får ta del av knep och strategier för hur du skapar en story som fångar läsaren.

Du får dessutom en mängd olika övningar och konkreta redskap som hjälper dig under arbetets gång. Du behöver inte ha några förkunskaper om skrivande för den här kursen, bara ett intresse.

Bli Publicerad – Fortsättning?

Bli Publicerad – Fortsättning utgår från Bli Publicerad – Standard och går djupare in på de olika delarna som en berättelse består av, samt på vilket sätt du kan binda ihop dessa delar för att skapa en berättelse som känns helgjuten på alla plan.

Kursen guidar dig konkret genom de olika steg du behöver för att utforma din berättelse – från din allra första idé till ditt färdiga manus.

Kursen går igenom hur du bygger upp scener och hur du kombinerar dem på ett effektivt sätt.

Du kommer även få lära dig hur du skapar en perfekt inledning på din bok.

Bli Publicerad + Plus?

Du får allt från Bli Publicerad – Standard, plus allt från Bli Publicerad – Fortsättning, till ett riktigt bra pris. I Bli Publicerad + Plus får du även:

  • Gratis manusläsning med feedback. (Upp till 25 sidor).
  • Möjlighet att ladda ner kursen, så du kan ta med dig kursen var du än är.
  • Tillgång till allt vårt extramaterial.
  • Upp till 50% i rabatt på kommande kurser.